Dünyanın əksər ölkələrində hər bir adam gündəlik orta hesabla 100 qr zülal istehlak edir.
Azərbaycanda isə bu göstərici 75 qr təşkil edir. Bunu «APA-Economics»ə açıqlamasında Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi heyvandarlıq məhsullarının istehsalı, emalı, damazlıq işi və otlaqlar şöbəsinin müdiri Çingiz Fərəcov bildirib: «Bu, anormal göstəricidir. Ona görə də ölkədə ət istehsalı artırılmalıdır».
Onun sözlərinə görə, Azərbaycanda keçən il 117 min ton mal əti, 80 min ton qoyun əti, 4 min ton donuz əti, 87 min tondan artıq quş əti istehsal olunub.
Ç.Fərəcov deyib ki, ümumdünya səhiyyə normasına görə, hər bir insan il ərzində orta hesabla 73 kq ət istehlak etməlidir: «Amma Azərbaycanda minimum istehlak səbətinə görə, hər bir adam 20,5 kq ət istehlak edib. Buna görə də biz 75 kq ət istehlakının təmin olunması üçün tədbirlər görməliyik».