Tarix : 25-02-2019, 06:47
Almaniyanın Münhen Texniki Universitetinin alimləri qidada həll olmuş duzun çöküntüsünün insan orqanizmində allergik reaksiyaları inkişaf etdirdiyini müəyyən edib.
Bu barədə “MedicalXpress”də dərc olunan press-relizdə deyilir.Mütəxəssislər araşdırma zamanı atopik dermatitdən (xroniki allergik xəstəlik - red.) əziyyət çəkən pasiyentin dərisindən götürülmüş nümunəni müayinə edib. Məlum olub ki, dərinin zədəli sahələrində natrium miqdarı normadan 30 dəfə çox olub.
Tədqiqatçılar natrium-xloridin Th2- hüceyrələrini normadan artıq interleykin-4 və interleykin-13 zülalları ifraz etməyə vadar etdiyini müəyyənləşdirib. Bunun nəticəsində dərinin iltihablı xəstəlikləri, o cümlədən, atopik dermatit meydana gəlir.
Paylaş
Bölmə: Sağlamlıq / Karusel / Slayd / Xəbər lenti